minimalistische keuken zwart wit

Minimalistische keuken

Een keuken met een rustige, ruimtelijke en strakke uitstraling.

    • Moderne keuken
    • Melamine, Spuitwerk, High-Macs

 

Op zoek naar een keuken met een rustige, ruimtelijke en strakke uitstraling?

DIEVORM heeft zich gericht op de minimalistische keuken, dit komt doordat we het zelf ook het mooiste vinden. Rust en ruimtelijkheid met een persoonlijke touch.

En als je het zelf mooi vindt, stroomt de passie en het enthousiasme bij Dievorm extra goed. Waardoor we al meer klanten blij mochten maken met mooie ontwerpen en keukens en kasten uit onze eigen meubelmakerij.

Minimalistische keuken

Omdat de ruimte en het licht in een souterrain iets beperkter is, is er gekozen voor veel wit. De minimalistische uitstraling wordt behouden doordat er bijvoorbeeld geen handgrepen zijn gebruikt. Tevens zijn de aanrechtbladen en het kookeiland niet van een contrasterende kleur gemaakt maar ook wit gehouden. Verder zijn de kasten uitgelijnd met de elementen in de ruimte waardoor er een rustig lijnenspel is ontstaan.

 

Materiaal

Het toegepaste materiaal voor de bladen en het kookeiland is Hi-macs. Dit is een kunststof met een gladde structuur. De lage kasten en de zwarte wandkast zijn gemaakt van melamine dat op kleur is gespoten. De zwarte wandkast met de apparatuur is ook van binnen zwart gemaakt, zodat de kast een mooie luxe uitstraling heeft.

Toegepaste snufjes

De afzuiging naar buiten hangt weliswaar boven het kookeiland, maar is mooi weggewerkt in de koof. Waarom kiezen voor een afzuigkap? Dit geeft vaak een druk en minder mooi beeld.

Verder is de zwarte apparatenwand zowel ergonomisch als esthetisch gezien een echte aanrader. Hij is mooi in het midden van de keuken geplaatst en de looproutes er naartoe zijn goed vrij. Je kunt makkelijk de deurtjes openen en er iets in plaatsen zonder dat je ergens tegenaan stoot en je hoeft niet te bukken. De zwarte apparaten vallen ook een beetje weg in de zwarte wand wat de rustige uitstraling weer ten goede komt.

 

ontwerp-minimalistische-keuken

 

Bij deze verbouwing van dit souterrain tot een superkeuken hebben we samengewerkt met https://www.metotaal.nl/