Witte keuken met schiereiland

In tegenstelling tot een kookeiland zit een schiereiland met één kant vast aan de muur. Een schiereiland is een goede tussenoplossing zijn als de ruimte niet groot genoeg is voor een kookeiland.

De kok kok kan vanachter het schiereiland contact maken met de personen in de aanliggende ruimte.

Valse deur

Bij deze keuken in Arnhem hebben we een grote kastenwand ontworpen met een valse deur. Het lijkt alsof u alleen een kastenwand ziet, maar eigenlijk is de grote deur rechts de toegang tot de achterliggende ruimte.

RVS Keuken

RVS met kersen keuken arnhem

Deze keuken hebben we helemaal samen met de klant samen gesteld. We hebben onderstaande foto ontvangen van de klant als uitgangspunt.  

RVS keuken Arnhem

RVS keuken Arnhem

De koelkast en vaatwassen van Siemens zijn volledig omkleed met een 1 mm dik geborsteld RVS. Deze speciale techniek hebben we zelf ontwikkeld bij DIEVORM. Dit geeft een goede huiselijke strakheid die we in dit ontwerp na streven. De koelkast van Siemens is greeploos. Door zachtjes tegen de deur aan te drukken gaat de klep automatisch open.

Greeploze Koelkast

In dit ontwerp is gekozen om alles greeploos te maken. Dit geldt voor zowel de vaatwasser als de laden en de koelkast. Bij de koelkast hebben we de Servo Drive Flex ingebouwd. Door zachtjes tegen de deur aan te duwen wordt de deur elektrisch op een kier geopend. Er is 5 seconde de tijd om deze open te maken. Als dat niet gedaan wordt, sluit de deur automatisch. 

 

 

Minimalistische keuken

minimalistische keuken zwart wit

 

Op zoek naar een keuken met een rustige, ruimtelijke en strakke uitstraling?

DIEVORM heeft zich gericht op de minimalistische keuken, dit komt doordat we het zelf ook het mooiste vinden. Rust en ruimtelijkheid met een persoonlijke touch.

En als je het zelf mooi vindt, stroomt de passie en het enthousiasme bij Dievorm extra goed. Waardoor we al meer klanten blij mochten maken met mooie ontwerpen en keukens en kasten uit onze eigen meubelmakerij.

Minimalistische keuken

Omdat de ruimte en het licht in een souterrain iets beperkter is, is er gekozen voor veel wit. De minimalistische uitstraling wordt behouden doordat er bijvoorbeeld geen handgrepen zijn gebruikt. Tevens zijn de aanrechtbladen en het kookeiland niet van een contrasterende kleur gemaakt maar ook wit gehouden. Verder zijn de kasten uitgelijnd met de elementen in de ruimte waardoor er een rustig lijnenspel is ontstaan.

 

Materiaal

Het toegepaste materiaal voor de bladen en het kookeiland is Hi-macs. Dit is een kunststof met een gladde structuur. De lage kasten en de zwarte wandkast zijn gemaakt van melamine dat op kleur is gespoten. De zwarte wandkast met de apparatuur is ook van binnen zwart gemaakt, zodat de kast een mooie luxe uitstraling heeft.

Toegepaste snufjes

De afzuiging naar buiten hangt weliswaar boven het kookeiland, maar is mooi weggewerkt in de koof. Waarom kiezen voor een afzuigkap? Dit geeft vaak een druk en minder mooi beeld.

Verder is de zwarte apparatenwand zowel ergonomisch als esthetisch gezien een echte aanrader. Hij is mooi in het midden van de keuken geplaatst en de looproutes er naartoe zijn goed vrij. Je kunt makkelijk de deurtjes openen en er iets in plaatsen zonder dat je ergens tegenaan stoot en je hoeft niet te bukken. De zwarte apparaten vallen ook een beetje weg in de zwarte wand wat de rustige uitstraling weer ten goede komt.

 

ontwerp-minimalistische-keuken

 

Bij deze verbouwing van dit souterrain tot een superkeuken hebben we samengewerkt met https://www.metotaal.nl/

Landelijke keukens modern

Landelijke keuken met een moderne touch.

Landelijke keukens met een moderne touch hebben het warme hout, de gezelligheid van een woonkeuken, een grote kookplaat waar veel dampende pannen op kunnen en de openslaande deuren naar buiten.

De moderne touch zit’ em in de afwisseling met lichte en strakke materialen zoals MDF, zodat de keuken mooi aansluit bij deze moderne woning.

Koken en gezelligheid

Bij landelijke keukens is de keuken een plek waar koken en gezelligheid beiden centraal staan. In het ontwerp van deze keuken is de tafel dan ook op een mooie manier geïntegreerd in het kookeiland.

Opvallend aan dit ontwerp is dat het massieve eiken hout van de eettafel subtiel doorloopt in het kookeiland. Zelfs de mooie lijnen in het hout lopen over de volledige lengte door en zijn duidelijk zichtbaar in het kookeiland.

Kenmerken van deze keuken;

  • Er is een ondiepe wandkast geplaatst dat dient als koffiebar compleet met een klein wasbakje.
  • Boven het kookeiland is een grote koof met dezelfde afmetingen als het eiland waarin LED verlichting is geplaatst die met een afstandsbediening te regelen is.
  • Alle deuren in de keuken zijn greeploos en hebben het Blum Tip-on systeem. Door op de deur te duwen klikt deze open en dicht.
  • Het kookeiland heeft een spoelbak en een grote inductiekookplaat van Siemens met drie aparte zones met verschillende temperaturen die automatisch activeren.

Landelijke keukens modern

Luxe keuken

Alle fronten van deze keuken zijn van MDF. De MDF 18 mm is op kleur gespoten. Er zijn 2 kleuren gebruikt, de witte kleur RAL 9010 en mooie groene taupe kleur.

Luxe keuken

Deze moderne luxe keuken heeft een rustig open vak, dat open vak is in een andere kleur dan de buitenkant van de keuken. Boven in het open vak is verlichting aangebracht. Deze verlichting geeft een mooi beeld.

Greeploos

Deze luxe keuken heeft geen handgrepen. Zelfs niet bij de koelkast. We hebben bij deze keuken er voor gekozen om de koelkast achter een extra deur te plaatsen die voorzien is van een Tip On systeem van Blum.

Quooker

corian aanrechtblad op maat

Deze keuken heeft de aller nieuwste Quooker. De kraan is 2 in 1, zowel het warme water als het water van 100 graden komt uit de zelfde kraan. Hiervoor is wel een beveiliging voorziening gebruikt. Door 2 handeling te gelijk uit te voeren komt het kokend hete water.